Freestyleläger på Mölntorp

Den 3 - 5/9 deltog jag med Harley i ett freestyleläger för seniorer (30+) .

För mig personligen så startade det något snett då jag förlitade mig på "Göran Persson" d.v.s min GPS. Efter att jag "klickat" in de rätta koordinaterna så gav vi oss iväg vid sju tiden på fredag morgon.

-Gott om tid - tänkte jag - kommer att landa runt nio tiden ca; en timme innan start.

Göran läste vägen och förde oss på allt lantligare vägar där jag beundrade landskapet och njöt av den lugna trafiken. Märkte efter ett tag att faktiskt den enda trafiken var min Toyota som gled fram på alltmer svårforcerade skogsvägar.Långt ute i de djupa skogarna stod det plötsligt på GPS.en att det var tio minuters färd kvar till mål.

Då uppenbarade sig plötsligt en vägbom och det var bara att lägga i backen och välja en annan väg. Även där var vägen avstängd! Det var bara att leta sig ut till större vägar och ringa till ledarna för att tala om situationen.

Anlände sedan en timme försent och alla satt i konferens rummet och "tog emot" mig - trevligt!

Så blev det fullt ös från första stund med  praktiska lektioner som varvades med teori för kursledarna Frida Binette och Emma Willblad som till sin hjälp hade koreografen Pia Berg.

Sophia fick oss seniorer att kräla som maskar på golvet för att sedan kräva att vi skulle resa oss på ett elegant sätt igen! Lägerkocken Lovisa som även är en duktig fotograf såg till att vi fick smörja kråset - med den äran!

Ledarna drillade oss i två olika grupper om sex deltagare i varje. På lägerområdet Mölntorp någon km utanför Ärla (närmaste stad Eskilstuna) finns en inhägnad grusplan där vi dels fick träna steg och rörelser med hund samt "torrgå" ett fiktivt freestyle program.

Här finns också ett stort grönområde som lämpar sig bra för träning med hundar. Där fick vi många fina "verktyg" att använda oss av i vår fortsatta träning och även fast man kanske inte har planer på att tävla så är det otroligt roligt att lära sig hur man arbetar för att komma dit man vill.Sedan var det ju en fröjd att se Frida och Emma hantera sina hundar! Det var också där som Carina och Emma från "Frisk Hund" gav våra hundar en härlig massage stund och undervisade oss om stretching.

Vädret visade sig från sin bästa sida och solen värmde gott fastän hösten gjorde sig påmind genom att det kunde kyla i skuggan och att kvällarna mörknade på ordentligt! En av deltagarna, Marie Louise hade klokt nog en ficklampa med sig så hon blev populär på kvällspromenaden (också).

På kvällarna somnade min gårdis Harley helt ovaggad i fotändan på sängen där även jag såg John Blund ganska snart efter att ha lagt huvudet på kudden!

Det var mycket trevligt att träffa alla deltagare och se en del av "freestyle folket" in action!

 

Hade inte min "bästa" kamera med så fotona blev inte av så god kvalitet men kommer att lägga några ändå framöver.De finns här

Harley på freestyleläger